استفاده از متدولوژی مناسب از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در موفقیت یک پروژه مدیریت فرآیندهای کسب و کار (BPM) محسوب می‌شود. متدولوژی مجموعه‌ ای سازمان یافته از رویه‌ها، تکنیک‌ها و ابزارها است که برای راهبری پروژه در چرخه حیات آن و دستیبابی به اهداف و کاهش مشکلات درجریان پروژه توسعه یافته است.


باید به این نکته توجه داشت که رویکردهای مختلفی تحت عناوینی همچون متدولوژی، چارچوب، روش در مجامع علمی مطرح است که هر کدام در سطوح و لایه های مختلف از مراحل چرخه BPM استفاده میکنند.
با نگاه کلی به متدولوژی‌ها و چارچوبهای مختلف BPM دو وظیفه مشترک در تمامی متدولوژی‌ها مشاهده می‌شود: شناخت وضعیت کنونی فرآیندها در سازمان و نمایش چگونگی عملکرد فرآیندهای جدید و بهبود یافته.
به غیر از وظایف بالا یک متد BPM می‌تواند قابلیت تحلیل را نیز دارا باشد و از روش‌های شبیه‌ سازی کامپیوتری در این جهت بهره ببرد. بررسی متدولوژی‌ها فراوانی که برای مدیریت فرآیندهای کسب و کار ارایه شده‌اند مشخص شده است که در اکثر آنها چهار مرحله اصلی به شرح زیر وجود دارد:

طراحی و مدل‌سازی فرآیند
پیاده‌سازی و استقرار فرآیند
ارزیابی و مدیریت فرآیند
بهبود و توسعه فرآیند

Relationship between office Automation and BPMS

استقرار فرآیندها در سازمان به نشانه اتمام کار نیست، بلکه از این به بعد سازمان باید بتواند اجرای فرآیندها را بر پایه یک سری از معیارهای کلیدی در زمینه اندازه‌گیری کارایی فرآیندها، تحلیل نماید و در صورت نیاز، تغییرات لازم را در فرآیندها اعمال کند تا از این طریق، کارایی فرآیندها افزایش یابد. به وسیله این قابلیت، کاربران حوزه کسب و کار می‌توانند تصمیم‌گیری‌های مرتبط با فرآیندها را در زمان اجرای سیستم مشخص نمایند و آن‌ها را اعمال کنند.

همانگونه که در فوق اشاره شد هر پروژه BPM برای موفقیت خود، نیازمند استفاده از متدولوژی یا چارچوب متناسب با شرایط و محیط پروژه خواهد بود. از این رو متدولوژی‌های بسیاری برای برآوردن نیازهای عمومی پروژه های BPM خلق شده‌اند که مدعی کارایی در تمامی پروژه‌های مدیریت فرایندهای کسب و کار هستند. در ادامه مطالب سایت به معرفی تفصیلی تعدادی از متدولوژی‌ها یا چارچوب­های مطرح در زمینه BPM خواهیم پرداخت. دلیل انتخاب این رویکردها جامعیت، جدید بودن، تجربه عملی و اعتبار نویسندگان و تهییه کنندگان آنها در مجامع علمی است. متدولوژی‌هایی از میان متدولوژی‌های در دسترس از طریق منابع علمی، مورد بررسی قرار گرفته‌اند به شرح زیراند:

چارچوب چانگ
چارچوب وسک
چارچوب ARIS
چارچوب جستون-نلیس